Tavaszi fotópályázat

 

Fotópályázat!

 

Hagyományteremtő szándékkal, tavaszi fotópályázatot hirdetünk „Minden, ami Iszkaszentgyörgy, avagy kapjuk lencsevégre lakóhelyünket! címmel.

 

Meddig és hol lehet a képeket leadni?

A képeket 2014. május 25.-ig az IKSZT épületében, nyitvatartási idő alatt bármikor le lehet adni.

 

Mi lehet a fotópályázat témája?

Szabadon választott, bármi lehet, ami falunkról szól, itt található vagy ide köthető, ami a készítője szerint leginkább jellemző, kifejező Iszkaszentgyörgyre.

 

Vannak-e téma vagy stílus szerinti kategóriák?

Nincsenek! Bármilyen szabadon választott kategóriában: táj, növény, állat, épület stb. készülhetnek a képek. Stílus szerint is bármilyen technika megengedett: fekete-fehér, színes, színkiemelt, montázs stb.

 

Mennyi és milyen fotóval lehet pályázni?

Egy vagy több fotóval, de akár fotómontázzsal is lehet jelentkezni.

 

Lehet-e utómunkát végezni a beadott képeken?

Igen! Bár szeretnénk ha minél kevesebb utómunka lenne egy-egy képen, ill. ha a képek nem szakadnának el a valóságtól, a valójában látható dolgoktól.

 

Vannak-e életkor szerinti kategóriák?

Nincsenek! Minden korosztály beadhatja a képeit, azok egyben lesznek elbírálva életkor szerinti csoportosítás nélkül.

 

Milyen formátumban lehet leadni a képeket?

A fotókat papír alapon kérjük leadni.

A leadott pályaművek méretére vonatkozóan nincs előírás, a normál fotóméretektől (9*13-as, 10*15 stb.) egészen az A4-es esetleg A3-as méretig bármi lehet.

Nem fontos hogy a képek fotópapíron legyenek előhívva, de FONTOS! hogy a leadott fotók megfelelő minőségűek, jól láthatóak legyenek.

Arra azonban számítani kell, hogy a nyertesektől digitális formában is szeretnénk elkérni a fotókat.

 

Kell valamit írni a képhez?

Igen, kérünk mindenkit, hogy minden képhez írjon egy-egy rövid leírást: pl. miért fotózta le, mit látunk a képen, hol található, vagy esetleg van-e valamilyen személyes kötődése a képen látható témához.

 

Hogyan lesznek a fotók elbírálásai?

A fotókat rendhagyó módon nem feltétlenül szakmai alapon bírálnánk el, hanem a falunkhoz legjobban köthető, azt leginkább kifejező képeket szeretnénk előnyben részesíteni. A zsűri tagjait is falunk közéleti személyiségei közül kérjük fel, akik nem elsősorban szakmai szemmel, hanem az alapján bírálnák el a képeket, hogy ők mennyire érzik falunkra jellemzőnek az adott képet.

 

Lesznek díjak is?

Igen, a nyerteseket tárgyjutalmakkal díjazzuk.

A győztes pályaművek kiállításra kerülnek az IKSZT épületében, valamint egy Iszkaszentgyörgyről szóló képeslapsorozat anyagául is szolgálnának majd.

 

A fotópályázattal kapcsolatban érdeklődni az itkemail@gmail.com email címen lehet.