2008

Február 24.-én az ITKE tisztújító közgyűlést tartott, melyen a jelenlegi tisztségek alakultak ki

Egyesületi elnök: Nagy Andrea

Egyesületi alelnökök: Kovátsné Pelle Csilla és Kavecz Attila

Egyesületi titkár: Szántóné Bányai Szilvia

Az egyesület a közgyűlésen határozott arról is, hogy a későbbiekben, mint közhasznú szervezet kíván tovább működni. A bíróság 2008.05.16. be is jegyezte egyesületünket közhasznú szervezetként.

Ez év elejétől lett bejegyzett székhelyünk a Kossuth tér 2. alatt található e-Magyarország Pont irodahelyisége, amely szintén új lehetőségeket biztosít számunkra.

Azóta meghatároztuk minden hónap első péntekét, mint egyesületi gyűléseink rendszeres időpontját

 Május 23.-án volt egy előadás, amit a GAJA két vezetője tartott.

Varga Gábor a komposztálás gyakorlati hasznáról, fontosságáról és technikai kivitelezhetőségeiről beszélt ill. mindezeket illusztrálta képes bemutatóval .

Gárdonyi Laci pedig egy egyszerű és olcsó nyílászáró szigetelési módot mutatott be

Június 16-20.-án az iskolai napközi tábor programjába segítettünk be öt tartalmas, gyerekeknek szóló programmal

hétfőn: Szántóné Bányai Szilvia környezetvédelemmel kapcsolatos kötetlen beszélgetést, szituációs játékot tartott ahol a gyerekek saját gondolataikat osztották meg egymás között a környezetről, természetről

kedden: Dobai Lajos a szénrajztechnikával ill. a portré- és tájképrajzolás szépségeivel ismertette meg a gyerekeket, ill. készített a résztvevőkről portrékat

szerdán: volt egy éjszakai túránk Kavecz Attila vezetésével tettünk egy jóleső sétát a gyerekekkel. Indulás előtt még javában esett, ennek ellenére 28-an vágtunk neki a túrának, amely aztán végig teliholdas ég alatt zajlott

csütörtökön: Szántó Lászlóval madáretetőt készítettek a fiatalok, előre gondolva a téli madáretetésre, ugyan az elkészítése nem volt zökkenőmentes, de a végén csak elkészült 17db etető

pénteken: Nagy Andrea a kastély környékén mutatta be név és tulajdonság szerint szinte a teljes növényzetet, az erre igen fogékony, rengeteg kérdést feltevő nebulóknak (fotók a galériában)

Június 29.-én a játszótérre ültettünk 10 fát, aminek a későbbiekben gondoskodni fogunk a locsolásaikról. Ehhez egy csap kialakítására is szükség lesz. Jelenleg Kavecz Atti viseli gondját a fáknak, de a későbbiekben mindenképp be kell osztanunk a gondozásukat, hisz első körben elvállaltuk azt. (fotók a galériában)

Augusztus 8.-án rendkívüli egyesületi ülést tartottunk. A rendkívülisége abban nyilvánult meg, hogy nem egy teremben, hanem a szabadban egy szalonnasütés mellett folyt le. (fotók a galériában)

Augusztus 15.-án Kálmán Csabi és két ismerőse, a focipálya melletti játszótéren festett és javított játékokat, az önkormányzat és egyesületünk anyagi támogatásával. (fotók a galériában)

Augusztus 30.-án mi is kivettük részünket a Nyárvégi Mulatságokból

Volt egy bográcsos csapatunk, a pörkölt jó lett, mind elfogyott, 25 csapatból a 4.-ek lettünk (21 másik csapattal holtversenyben)

Az ITKE meghívására itt volt a GAJÁ-tól Varga Gábor és Gárdonyi László. Az energiatakarékosság jegyében hoztak pár kisméretű napelemes hasznos dolgot, és a nyílászárók szigetelését illusztráló „ablakmetszet” eszközt. Mérték a szélsebességet, és nagy siker volt az UV-s szemüvegek mérése. Nagy érdeklődést váltott ki a vízminták vizsgálata, melynek során a hozott mintákon kémhatást, vezetőképességet mértek és különböző vegyi anyagok jelenlétét mutatták ki.

Felavatásra került az ITKE saját sörsátora, így az elkövetkező rendezvényeken már „fedett” helyen tudunk jelen lenni.

az eseményen készült képek

Október 25.-én 9 órakor a kastély Vörös termében tartott előadást Németh Gyula bácsi Iszkeszentgyörgy múltjáról

Az eredeti tervekkel ellentétben nem séta hanem fedett termi előadás lett, nem az időjárás miatt, hanem mert fényképekkel illusztrált előadást tervezünk ill. amelyet így többen hallhattak.

az előadásról készült képet

Az ITKE idén is részt vállalt Iszkaszentgyörgy Adventi készülődéséből:

November 30.-án 14 órakor az e-Magyarország Pont házban adventi koszorúkat és a falu karácsonyfájának díszeit készítettük sok-sok megjelent részvételével. 20 koszorúalap volt, és egy csomó rávaló, gyertyák, szárított növényi díszek stb, de hoztak magukkal dísznek valókat a résztvevők is. Mind a 20 koszorú elkészült, sőt még kevésnek is bizonyult, így volt aki ajtódíszt készített. 16 órakor a tűzoltók zuhogó esőben felállították a falu karácsonyfáját és fel is díszítették. Minden elismerés tettükért. Mivel az eső nem akart alábbhagyni, ezért az első adventi gyertyagyújtás és a nyugdíjasklub előadása is az e-Magyarország Pont házban volt. Sok jó ember kis helyen is elfér elv alapján jó hangulatban telt el ez a 3 óra. Reméljük sok családnak okozott (és fog okozni) örömöt az itt, saját kezűleg készített adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása

 December 6.-án nagyon sikeres Mikulásfutást szerveztünk.

Kb. 60-80 fő vett részt rajta, gyerekek és felnőttek egyaránt, sokan teljes családdal képviseltették magukat. A legfiatalabb résztvevőink (mert ketten is voltak) még babakocsiban tették meg a távot, a legidősebb résztvevőnk pedig nagymamaként az unokájával futott.

A célban a Kossuth téren, meleg teával és szaloncukorral kedveskedtünk mindenkinek. Voltak kitűzők is, de sajnos ez nem jutott mindenkinek, de azért reméljük, hogy minden gyermek kapott, ha a felnőttek nem is. Voltak különböző kategóriában kiosztott oklevelek is.

Külön köszönet mindenkinek aki segített a lebonyolításban és a polgárőröknek, akik biztosították az úttesten való biztonságos átkelést.

Nagyon reméljük, hogy a rendezvény jó híre elterjed a faluban és a következő évi mikulásfutáson még többen veszünk részt.

Az ITKE aktív részvételével sikeres volt a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz elnevezésű akciója.

30 iszkaszentgyörgyi gyermek kapott karácsonyi ajándékként olyan csomagot, amelyet névtelenül csak a szeretettől vezérelve ajándékoztak önzetlen személyek, családok. A csomagok szétosztása az önkormányzat ill. a szociális bizottság ajánlása alapján történt. A csomagok átadása méltó helyen és időben, advent 4. vasárnapján a kastély freskós termében egy-egy pohár meleg tea és némi sütemény elfogyasztása közben történt.

Köszönet mindenkinek aki csomagot adakozott és azoknak is akik segítették az iszkaszentgyörgyi cipősdoboz akció sikeres lebonyolítását